У РОВИНАМА АСФАЛТИРАНО НОВИХ 1700 МЕТАРА ПУТА

Post Date: 05/11/2020

У РОВИНАМА АСФАЛТИРАНО НОВИХ 1700 МЕТАРА ПУТА

Градоначелник Градишке Зоран Аџић пустио је данас у употребу двије новасфалтиране дионице пута у мјесној заједници Ровине  у укупној дужини од 1700 метара.
Аџић је навео да је да је за асфалтирање 1700 метара пута у Ровинама Градска управа издвојила 170.000 КМ,и истакао да насеље у Ровинама постаје урбано подручје, са ријешеном путном комуникацијом, квалитетном струјом и системом водоснабдјевања.
„Ово постаје једно уређено насеље, угодно за живот људи, који су 90-их година,доживјели страхоте и прогоне са својих огњишта“,нагласио је Аџић.
Предсједник Савјета мјесне заједнице Ровине Драго Вујић се захвалио у име свих мјештана Ровина, те истакао да је Градска управа обезбједила један од предуслова за живот у овом насељу.
Вујић је навео да је у Ровинама у наредном периоду неопходно изградити пјешачку стазу на главном пут, уличну расвјету и асфалтирање још једне улице.
Он је додао да је ова мјесна заједница једна мултиетничка  средина са око 2,500 становника, те да је ово једно од највећих избјегличких насеља у Градишци.
Мјештанин Ровина Дејан Јанковић је истакао да за ново насеље изградња путне комуникације много значи.
Он је навео да у насељу има много дјеце старости до 15 година због којих је ово изграђено и додао да је ово једно од ријетких насеља у коме се број становника повећава.