ОДРЖАНИ „САЈАМСКИ ДАНИ ГРАДИШКА 2024“

Post Date: 29/04/2024

ОДРЖАНИ „САЈАМСКИ ДАНИ ГРАДИШКА 2024“

Више од стотину излагача из Србије, Мађарске, Словеније, Хрватске и БиХ, учествовало је на Сајму привреде, пољопривреде, трговине, туризма и запошљавања под називом „Сајамски дани Градишка 2024“, који је одржан у Спортској дворани “Арена“ Градишка.

Сајам је одржан од 26. до 28. априла на простору преко 4000 метара квадратних.

Организатори сајма су Град Градишка и компанија „RS Consulting and trade“ Бања Лука уз подршку предсједника Републике Српске и Владе Републике Српске.

Приликом свечаног отварања у Спортској дворани “Арена“ речено је да је циљ сајма промоција и представљање производа и услуга, домаћих и страних привредника, пољопривредних произвођача, економских експерата, као и представника домаћих и регионалних привредних комора.

Сајам истовремено представља и пословни оквир који је, учесницима из различитих сфера бизниса омогућио да остваре контакте, размјене искустава и промовишу сопствени бизнис на ефикасан начин.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић, у обраћању учесницима сајма и посјетиоцима подсјетио је да Градишка, другу годину, уз подршку предсједника Републике Српске Милорада Додика и Владе Републике Српске, организује овај сајам који ће, судећи на основу великог интересовања и исказане жеље за учешћем, добити традиционални карактер.

Такође градоначелник је истакао да је поносан на чињеницу да је  Градишка препознала значај међународног сајма за нашу средину, регију и Републику Српску, зато што он обједињује неколико кључних области економског и друштвеног развоја, a то су привреда, пољопривреда, туризам, образовање и запошљавање.

Помоћник министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске Саша Лалић, рекао је да је сајам прилика за промоцију пољопривреде, која је у овом крају веома развијена и да је то снажна фабрика под отвореним небом.

„Оно што је важно истаћи јесте да се половина излагача бави пољопривредом и да је то, поред осталог, јасан доказ да је подршка Владе Српске од 180 милиона КМ развоју пољопривреде, ефикасна као и да је сајам прилика за нове контакте, сарадњу и за пословне уговоре“, додао је помоћник министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске Саша Лалић.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић казао је да су сајмови, као што је овај у Градишци, важна карика за запошљавање јер велики проблем за нашу привреду, пољопривреду и друге дјелатности представља мањак радника.

Сајам је отворио Златан Клокић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу у Влади Републике Српске, који је истакао да је град Градишка подржан од стране Владе Републике Српске и да су привредници Градишке дали највећи допринос развоју ове локалне заједнице као и да је управо овакав сајам прилика да се остваре нови контакти и нове пословне идеје.