СВЕТОСАВСКИ ПРИЈЕМ ДИРЕКТОРА И УСПЈЕШНИХ УЧЕНИКА

Post Date: 27/01/2020

СВЕТОСАВСКИ ПРИЈЕМ ДИРЕКТОРА И УСПЈЕШНИХ УЧЕНИКА

Градоначелник Градишке Зоран Аџић организовао је данас трaдиционални светосавски пријем за директоре васпитно-образовних установa и успјешне ученике са подручја Градишке.

Градоначелник је рекао да је светосавски пријем прилика да се разговара о стању у предшколској установи, основним и средњим школама, те да се размотре могућности додатне подршке овим установама.

„Градска управа је у претходне три године издвајала буџетска средства и за оне потребе васпитно-образовних установа које нису у њеној надлежности у жељи да се ученицима пружају што бољи услови за образовање и да се њихово школовање усмјерава у складу са потребама градишке привреде и Републике Српске“, истакао је градоначелник.

Он је навео да постоје потребе за реновирањем школских објеката на подручју Градишке и за пропширењем капацитета вртића.

„Градска управа уз помоћ донације Владе Србије гради нови објекат вртића у мјесној заједници Брестовчина, капацитета око 150 мјеста“, додао је Аџић.

Упјешни ученици градишких основних и средњих школа говорили су о својим резултатима у наставним и ваннаставним активностима.

Ученица четвртог разреда градишке Гимназије Милица Сладаковић и ученица деветог разреда подручне школе „Младен Стојановић“ у Врбашкој Стоја Мајданац истакле су да им пријем код градоначелника много значи.

Милица Стојаковић је навела да је одличан ученик и да је од основне школе учесник бројних такмичења из математике и физике, а од успјеха издвојила је прошлогодишње друго мјесто на републичком такмичењу из физике.

Својим великим успјехом сматра и учешће на семинару физике у истраживачкој станици „Петница“, а каже да планира да школовање настави на неком од факултета техничких наука или физике.

Стоја Мајданац, такође одличан ученик, навела је да је била учесник бројних такмичења, те да је на градишком квизу „Истина о Србима“ прошле године освојила прво мјесто из физике. Она је изразила жељу да буде учитељица.