АКЦИЈА ПОШУМЉАВАЊА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДИШКЕ

Post Date: 18/11/2021

АКЦИЈА ПОШУМЉАВАЊА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДИШКЕ

У оквиру иницијативе за зеленију и одрживу будућност, коју подржава Градска управа града Градишка, а реализује Развојни програм Уједињених нација у БиХ, данас је на излетишту у Церовљанима засађено 50 садница смрче.
Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Града Градишка Драгутин Ковачевић рекао је да је циљ ове иницијативе реаговање на климатске промјене које се дешавају у свијету, а које ће се реализовати планом мјера за одрживо управљање енергијом и прилагођавању климатским промјенама до 2030. године.
Акција је почела данас, а у наредном периоду у сарадњи са Шумским газдинством Градишка биће засађено још 950 садница смрче“, рекао је Ковачевић.
Пројектни асистент Развојног програма Уједињених нација у БиХ, Игор Ханеш рекао је да је ово друга година сарадње са Градом Градишка на реализацији пошумљавања. Он је додао да се ове године 50 градова и општина у БиХ прикључило акцији која се спроводи због ублажавања климатских промјена и природних непогода.
Технички директор Шумског газдинства Градишка  Томислав Ковачевић рекао је да ће акција пошумљавања бити настављена на Козари и додао да Шумско газдинство Градишка газдује на површини од 40.000 хектара на територији Градишке, Српца и Лакташа.
Ми смо у Градишци 2019. године пошумили 60 хектара, а у 2020. око 27 хектара површине и трудимо се да сваке године радимо на пошумљавању што је и наша обавеза по шумско-привредној основи“, рекао је Ковачевић.