ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ИНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЈЕКТА У ЈАЗОВЦУ И КРАЈИШНИКУ

Post Date: 10/09/2021

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ИНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЈЕКТА У ЈАЗОВЦУ И КРАЈИШНИКУ

Градоначелник Зоран Аџић и вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић потписали су данас уговоре о реализацији два пројекта на подручју овог града за које ће Секретаријат, односно Влада Српске, обезбиједити 65.000 КМ.
Ријеч је о уговору о суфинансирању и реализацији пројекта асфалтирања пута Јазовац-Ћелиновац у Мјесној заједници Јазовац, у дужини од 1.600 метара, за шта ће бити обезбијеђено 50.000 КМ, те реализацији пројекта изградње дјечијег игралишта у Мјесној заједници Крајишник, за који ће бити обезбијеђено 15.000 КМ.
Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић рекао је да је Влада Српске за рјешавање проблема избјеглих и расељених лица за ову годину обезбједила око милион КМ, те да ће та средства бити додијељена локалним заједницама за реализацију инфраструктурних пројеката.
Имајући у виду све проблеме које је изазвала пандемија вируса корона, али и проблеме са којима се суочавају избјегла и расељена лица, Влада Српске је чврсто опредијељена да рјешава све проблеме са којима се ова популација суочава”, рекао је Нинковић.
Он је захвалио градоначелнику Аџићу за сарадњу у протеклих пет година, наводећи да је Влада Републике Српске на подручју Градишке у прошлој години финансирала изградњу пута у Мјесној заједници Ровине и изградњу зграде амбуланте породичне медицине у Доњој Јурковици.
Тренутно је у фази изградње једна зграда са 32 стана за избјегла и расељена лица у Новој Тополи коју градимо у оквиру „ЦЕБ II“ пројекта и чија је вриједност око 1,5 милиона КМ, а прошле године су у Градишци завршене и усељене двије зграде са укупно 64 стана. У фази реконструкције или изградње је и 10 индивидуалних стамбених објеката на подручју Градишке, а у претходних пет година смо изградили око 30 таквих објаката”, навео је Нинковић.
Градоначелник Аџић је захвалио Влади Републике Српске и Секретаријату за досадашњу сарадњу и инвестиције, наводећи да ће изградњом игралишта у Мјесној заједници Крајишник, гдје живи много расељених лица, бити обезбијеђен сигурнији и угоднији кутак за дјецу и њихове родитеље.
За реализацију другог пројекта, односно изградњу пута Јазовац-Ћелиновац, Влада и Секретаријат су обезбиједили 50.000 КМ. Укупна вриједност изградње ове важне путне комуникације је 177.000 КМ, а Град Градишка обезбједиће остатак средстава, с тим да су и грађани спремни да финансирају дио пројекта”, рекао је градоначелник Аџић.