ПОТПИСАН УГОВОР О ЗАВРШЕТКУ МУЛТИНАМЈЕНСКОГ ОБЈЕКТА У КРУШКИКУ

Post Date: 11/05/2020

ПОТПИСАН УГОВОР О ЗАВРШЕТКУ МУЛТИНАМЈЕНСКОГ ОБЈЕКТА У КРУШКИКУ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић и директор предузећа „Градид инжењеринг“ Васко Стојнић потписали су данас уговор вриједан 155.000 КМ, којим ће бити завршени радови на мултинамјенском објекту у Мјесној заједници Крушкик.

Градоначелник је истакао да је опредјељење Градске управе да се повећа улога и значај мјесних заједница и да то требају бити мјеста на којима се генеришу идеје и потребе за инфраструктурно опремање читавог града.

Он је навео да је  Градска управа захваљујући пројекту УНДП-а  „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ од 2017. године успјела да оствари низ права и захтјева локалних заједница па и она за инфраструктурна улагања.

„У оквиру  Мјесне заједнице Крушкик завршили смо прву фазу изградње мултифункционалног објекта за потребе мјесне заједнице односно саму изградњу и покривање објекта“, нагласио је градоначелник.

Он је додао да се након тога приступило расписивању тендера за дефинитивно опремање свих инсталација на том објекту те вањском уређењу на коме је побиједила фирма „Градид инжењеринг“.

Градоначелник је рекао да је рок за завршетак радова на овом објекту 120 дана, након чега ће овај објекат бити уручен на располагање грађанима Мјесне заједнице Крушкик.

„Поред овог објекта у протеклом времену успјели смо да уредимо низ просторија у неколико мјесних заједница на подручју Градишке,са поносом могу рећи да ће са изградњом новог вртића у Мјесној заједници Брестовчина и ова мјесна заједница добити просторије за употребу“, додао је градоначелник.

Он је навео да су радови на изградњи Дома културе у Новој Тополи при крају и да се очекује да ће у року од мјесец дана бити завршени сви радови.

Директор предузећа “Градид инжењеринг“  Васко Стојнић  рекао је да су прву фазу радова завршили у предвиђеном року те да очекује да ће и друга  бити завршена у  року.

Он је истакао да у наредном периоду предстоји постављање инсталација, уградња вањске столарије, унутрашњи радови и вањско уређење око објекта.