УЗ ГРУПУ „ГАЛИЈА“ ДОЧЕКАНА ПРАВОСЛАВНА НОВА ГОДИНА

Post Date: 15/01/2020

УЗ ГРУПУ „ГАЛИЈА“ ДОЧЕКАНА ПРАВОСЛАВНА НОВА ГОДИНА

Бројни грађани дочекали су православну Нову годину на платоу испред Културног центра Градишка уз наступ рок групе „Галија“.

Православну Нову годину тачно у поноћ честитала је замјеница градоначелника  Градишке, Драгана Илић, која је рекла да је 2019. година била пуна изазова али да је Градска управа радила и радиће у интересу свих грађана нашег града.

Замјеница градоначелника је свим грађанима у 2020. години пожељела пуно љубави и разумјевања, толеранцију, напредак и пуно здравља, среће и успјеха.

Испред Културног центра тачно у поноћ уприличен је и ватромет.

У храму Покрова Пресвете Богородице у Градишци тачно у поноћ служен је молебан за срећну и благословену православну Нову годину.

Дочек православне Нове године традиционално је организован и у порти храма Светог пророка Илије у Ламинцима, као и у порти храма Светог пророка Илије у Турјаку. Служени су молебани, а у наставку је организовано народно весеље.

Са овим концертом завршена се манифестација „Градишка зима 2019/2020“,  а у протеклом периоду у амбијенту „Зимског града“ организоване су многе манифестације забавног, културног, спортског и хуманитарног карактера.

„Градишка зима“ отворена је концертом Амадеус бенда,  након тога услиједиле су манифестације „Игре без граница“, „Вече бајки“, премијера дјечије представе „Куда иду старе године“, представа „Ој животе“, дружење са Дједа Мразом и подјела пакетића, дјечија Нова година уз хор Врапчићи.

Стара година је испраћена прославом на отвореном уз бенд „Triple shot” и DJ а у првим данима нове године организоване су манифестације „Јутро бајки“, Вече плесних клубова и Концерт ученика Музичке школе „Бранко Смиљанић“.

Манифестација “Градишка зима 2019/2020” је завршена концертом групе “Галија”, док  клизалиште у “Зимском граду” остаје отворено још неко вријеме.