OДРЖАН 16. ЗДРАВОФЕСТ У ГРАДИШЦИ

Post Date: 21/04/2024

OДРЖАН 16. ЗДРАВОФЕСТ У ГРАДИШЦИ

У оквиру програма обиљежавања Дана града и Дана побједе над фашизмом Туристичка организација, уз подршку Градске управе, организовала је 16. фестивал туризма, привреде, гастрономије и културне баштине „Здравофест 2024“,кoји је данас у градском парку у Градишци окупио више од 130 учесника и бројне посјетиоце.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић истакао је да је „Здравофест“ постао  препознатљив туристички бренд град и манифестација која сваке године, уз све више учесника и посјетилаца, промовише гастрономију, културу и  традицију Лијевча поља и Поткозарја.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић оцијенио је да су овакве манифестације веома важне за развој туризма, додајући да ће Влада Српске и даље подржати пројекте који имају за циљ развој туристичке понуде Градишке и проширење смјештајних капацитета.

Вршилац дужности директора Туристичке организације града Градишка Данка Мирјанић рекла је да „Здравофест“ сваке године окупља све више учесника у такмичарском и излагачком дијелу, те да су ове години садржај употпуниле и различите радионице за дјецу.

 

Ове године, међу 45 такмичарских екипа, по оцјени жирија најбољи ловачки котлић направила је екипа Шумског газдинства Градишка, док је прво мјесто у категорији рибљег котлића припало екипи „Сви смо ми дио вас“.

На више од 50 штандова изложена су традиционална јела и производи домаћих привредника и пољопривредних газдинстава, а за најуређенији проглашен је штанд Удружења жена „Мајка“ из Рогоља.