БОЖИЋНИ ПРИЈЕМ ЗА СВЕШТЕНСТВО СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Post Date: 03/01/2020

БОЖИЋНИ ПРИЈЕМ ЗА СВЕШТЕНСТВО СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Поводом предстојећих божићних празника градоначелник Градишке Зоран Аџић организовао је данас традиционални пријем за свештенике Српске православне цркве са подручја Градишке, на челу са архијерејским намјесником протојерејом ставрофором Гојком Слијепчевићем.

Градоначелник је рекао да Градска управа подржава духовну компоненту обнове, развоја и изградње на простору града Градишка и нагласио да има одличну сарадњу са Српском православном црквом.

„Могу са поносом рећи да Градска управа има добру сарадњу са Српском православном црквом, али исто тако и са представницима католичке цркве и исламске вјерске заједнице. Однос наше различитости је примјер за  многе у региону гдје сви желимо заједно да се упркос вјерским различитостима организујемо и радимо у смјеру изградње града Градишка“, нагласио је Аџић.

Он је навео да је Градска управа у 2019. години подржала Српску православну цркву са низом пројеката, подржала је обнову централног градског храма, али и завршетак храма у Драгељима, почетак изградње вјерског објекта у Врбашкој и друге активности.

„Желимо данас да се у духу традиције окупимо и једни другима пожелимо све најбоље у наредном периоду и грађанима православне вјероисповјести честитамо Божић, најрадоснији хришћански празник“, навео је градоначелник Аџић.

Архијерејски намјесник градишки протојереј ставрофор Гојко Слијепчевић рекао је да град Градишка на челу са градоначелником подржава све цркве на подручју Градишке.

„Подршка Српској православној цркви огледа се посебно кроз обнову храма Покрова Пресвете Богородице која се налази на самој капији Републике Српске и представља личну карту православних грађана овог града“, рекао је Слијепчевић и додао да се нада да ће и ова година бити година благодарности, мира, слободе и заједничког суживота како православних вјерника тако и грађана који припадају другим вјерским заједницама.

Архијерејски намјесник градишки протојереј ставрофор Гојко Слијепчевић је нагласио да су у 2019. години урађени важни послови када је у питању обнова храма као што су постављање крова, фасаде и свих украсних сегмената  и да се нада да ће у 2020. години бити завршени спољашни радови на храму након чега слиједи унутрашња обнова.