МЗ ЛИСКОВАЦ: АСФАЛТИРАНО 1370 МЕТАРА ПУТА

Post Date: 23/10/2019

МЗ ЛИСКОВАЦ: АСФАЛТИРАНО 1370 МЕТАРА ПУТА

Градоначелник Градишке Зоран Аџић и министар за расељена лица и избјеглице Федерације БиХ Един Рамић данас су у мјесној заједници Лисковац отворили новоасфалтирану дионицу пута дужине 1.370 метара.

Градоначелник је навео да је изградња овог пута коштала 172.000 КМ, од чега је половину средстава или 86.000 финансирало федерално министарство, а по 25 одсто средстава, односно по 43.000 КМ,  издвојили су Градска управа Градишка и мјештани Лисковца.

Он је захвалио министру Рамићу и федералном министарству за расељена лица и избјеглице, који су показали да су спремни да помогну повратнике на подручју Градишке и заједно са Градском управом рјешавају проблеме изградње инфраструктуре  у повратничким насељима.

Аџић је апеловао на федерално министарство током наредног јавног позива за додјелу средстава повратницима да уважи потребе становника у другим мјесним заједницама на подручју Градишке, гдје претежно живе повратници бошњачке националности.

„Имамо у неким повратничким насељима саобраћајнице које нису ни асфалтиране, а Градска урпава је спремна да учествује у тим пројектима и са више од 25 одсто потребних средстава. Након разговора са министром Рамићем надам се да ћемо ове активности проширити и на насеља као што су Ровине, Обрадовац, Липовача и дио самог града“,нагласио је Аџић.

Министар за расељена лица и избјеглице Федерације БиХ Един Рамић рекао је да је изградња пута у Лисковцу један од бројних пројеката које ресорно федерално министарство реализује у срадањи са Градском управом Градишка.

„Радује ме да сваке године реализујемо неки значајнији пројекат гдје учествују и мјештани и Град Градишка. Надам се да ћемо и убудуће наставити ову сарадњу у интересу свих грађана Градишке“, нагласио је Рамић.

Он је најавио да ће крајем године Министарство за расељена лица и избјеглице Федерације БиХ објавити  нови јавни позив, те да ће наћи начина да подрже пројекте који заједнички предложе грађани и град Градишка.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Лисковац Емир Демо рекао је да је у претходним годинама доста рађено у овом мјесту, изграђен је водовод, јавна расвјета и асфалтиране три дионице пута, те је реконструисан друштвени дом.

Он је нагласио да и након изградње помнуте дионице пута желе да наставе са изградњом инфраструктуре, наводећи да у свим пројектима заначајним средствима учествују и  људи из овог мјеста који тренутно живе у дијаспори.

Демо је додао да оваквим пројеткима желе да задрже грађане у овој мјесној заједници, у чему увијек имају подршку Градске управе Градишка.