ОДРЖАНА  ИЗЛОЖБА ПАСА „ДОГ ШОУ ГРАДИШКА 2019“

Post Date: 09/09/2019

ОДРЖАНА  ИЗЛОЖБА ПАСА „ДОГ ШОУ ГРАДИШКА 2019“

На стадиону ФК „Омладинац“ у Брестовчини током викенда, 7. и 8. Септембра, одржана је изложба паса „Дог шоу Градишка 2019“, у оквиру које су одржане 2  међународне изложбе, једна државна и специјалке 3, 5, 7, 8 и 9 FCI групе. Овом изложбом почела је традиционална манифестација “Градишка јесен 2019“.

Изложбу је отворио Градоначелник Градишке Зоран Аџић који је изразио задовољство организацијом ове изложбе која има међународни карактер и биљежи рекордну посјећеност такмичара са укупно 1563 паса која ће се такмичити.

Аџић се захвалио Кинолошком удружењу „Мој пас“ Градишка које је својим енергичним радом и залагањем организовало изложбу на свјетском односно међународном нивоу.

Вршилац дужности директора Туристичке организације града Градишка Милош Вујинић, рекао је да ова манифестација која је уврштена у „Градишку јесен 2019“  има велики значај за развој туризма у Граду Градишка.

„Имамо 1563 пријаве, 123 расе, 24 државе на једном мјесту и сви смјештајни капацитети су попуњени, ово постаје једна препознатљива манифестација како у Републици Српској тако и у БиХ“, додао је Вујинић.

Менаџер изложбе, Миодраг Бошњак рекао је да је изложба протекла у најбољем реду, те да су сви излагачи и судије задовољне организацијом што потврђује да је у Градишци организована једна од најбољих изложби у региону.

„Свака трећа раса која постоји на свијету  заступљена је у Градишци, највише  такмичара је из Италије али имамо такмичаре и из Индије, Тајвана и САД-а. Градишка је препознатљива по квалитетним наградама и поред пехара и розети ове године уведени су кристални тањири са гравираним назнакама зашто се додјељују“, рекао  је Бошњак.