ГРАДОНАЧЕЛНИК АЏИЋ ОТВОРИО ШКОЛСКЕ СПОРТСКЕ ТЕРЕНЕ У НОВОЈ ТОПОЛИ

Post Date: 17/09/2019

ГРАДОНАЧЕЛНИК АЏИЋ ОТВОРИО ШКОЛСКЕ СПОРТСКЕ ТЕРЕНЕ У НОВОЈ ТОПОЛИ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић данас је свечано отворио новоизграђене спортске терене Основне школе „Петар Кочић“ у Новој Тополи, у чију је изградњу Градска управа уложила око 50.000 КМ.

Аџић је рекао да школа у Новој Тополи није до сада имала уређене вањске спортске терене, те да су ученицима на употребу предати терени за кошарку и рукомет, односно мали фудбал.

„Желимо да дјеца што више проведу времена на овом игралишту, да буду физички здрава, а што мање буду уз рачунаре, телефоне или у кафићима. Надам се да ће се на овим теренима стварати нови спортски асови“, истакао је Аџић.

Он је навео да је Градска управа финасирала уређење и асфалтирање игралишта, а да је кошеве и голове обезбједила школа „Перат Кочић“, уз помоћ градишке Техничке школе, чији су ученици радили одређене дијелове.

Ученик деветог разреда Игор Бркић рекао је да је задовољан што су добили нове терене.

„Прије су терени били неповољни за игру и све је било блатњаво, а сада су услови одлични“, додао је Бркић.

Директор школе „Петар Кочић“ Радивоје Поповић навео је да је зграда школе изграђена 1971. године али да до сада нису имали васњеке спортске терене, истичући да ће нови терени површине  1800 квадратних метара много значити за побољшање квалитета наставе физичког васпитања.

„У плану је и реновирање фискултурне сале, већ радимо на том пројекту и мислим да ћемо то веома брзо и реализовати“, истакао је Поповић.

Он је додао да је школа „Пертар Кочић“ једана од највећих на подручју Градишке, те да укупно са подручним одјељењима има 850 ученика.