КОНСТИТУИСАН ФОРУМ ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ ГРАЂАНА ГРАДА ГРАДИШКА

Post Date: 16/08/2019

КОНСТИТУИСАН ФОРУМ ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ ГРАЂАНА ГРАДА ГРАДИШКА

У просторијама Градске управе града Градишка данас је одржана конститутивна сједница Форума за безбједност грађана града Градишка, а за предсједника је изабран директор ЈУ „Центар за социјални рад“ Градишка Раде Цумбо.

Цумбо је навео да је Форум савјетодавно тијело Скупштине града, те да је циљ да на рјешавању проблема из области безбједности грађана заједнички дјелују установе које се баве одређеним областима безбједности, а чији су представници чланови овог форума.

Он је навео да су и на данашњој конститутивној сједници делегиране одређене теме из области безбједности.

“Једна од тема била је безбједност пјешака у Улици обала војводе Степе Степановића, уз савски кеј, са акцентом на ограничавање брзине кретања возила. Потребно је обезбиједити сигурност шетача, али се истовремено мора уважити да је то једини приступ за станаре те улице и да се она не може затворити за саобраћај. Одјељење за стамбене и комуналне послове процијениће како најбоље уредитити саобраћај у тој улици”, рекао је Цумбо.

Он је додао да грађани могу да дају сугестије Форуму за безбједност тако што ће се обратити Градској управи лично, електронском поштом или путем телефона.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је Градишка једна од малобројних локалних заједница у Републици Српској и БиХ које имају Форум за безбједност грађана.

“Жеља нам је да Форум буде савјетодавно тијело свим установама које се баве питањима безбједности, те да на градској Скупштини разматрамо одређена питања која форум делегира и да доносимо квалитетне одлуке”, рекао је градоначелник Аџић.

Градоначелник је нагласио да Градишка, осим што има задовољавајуће стање безбједности, има и добру међувјерску и међунационалну толеранцију, што може бити предност и препорука да је ово угодна средина за живот свих грађана, боравак туриста и инвестирање.

Начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић изразио је задовољство због коституисања Форума наводећи да је на првом засједању констатовано да је стање безбједности на подручју Градишке задовољавајуће.

Он је нагласио да полиција константно ради на побољшању стања безбједности, те да ће кроз рад форума добити и одређене препоруке грађана, те моћи ефикасније дјеловати ради побољшања безбједности.

Форум за безбједност грађана Градишке чине представници Градске управе и Скупштине града, Полицијске управе, Професионалне ватрогасне јединице, Цивилне заштите и Комуналне полиције, Дома здравља, Центра за социјални рад, Актива директора основних школа и предсједници Савјета три мјесне заједнице.