АТЕЉЕ НА ОТВОРЕНОМ “ДР БОРИСЛАВ ШОКЧЕВИЋ”

Post Date: 20/06/2019

АТЕЉЕ НА ОТВОРЕНОМ “ДР БОРИСЛАВ ШОКЧЕВИЋ”

У организацији Завичајног музеја Градишка данас је отворена дводневна хуманитарна манифестација Атеље на отвореном „Др Борислав Шокчевић“, на којој учествују сликари из Градишке и Бања Луке чије ће се слике продавати, а средства од истих бити донирана у хуманитарне сврхе.

Директор Завичајног музеја, Бојан Вујиновић истакао је да је манифестација организована у знак сјећања за доктора Борислава Шокчевића великог хуманитарца који је кроз своја умјетничка дјела покушавао да ријеши одређене проблеме у граду.

“Ту традицију смо наставили и ми у оквиру ”Градишког љета”.Ово је већ трећа година заредом како организујемо поменуту манифестацију”, рекао је Вујиновић и подсјетио да су претходних година средствима од продатих слика уредили љетну позорницу Завичајног музеја и дјечије игралиште вртића ”Ципелићи”. Вујиновић је рекао да ће ове године новац прикупљен од продаје слика бити дониран за изградњу градске чесме у Спомен парку.

Начелник Одјељења за друштвене дјелатности Градишка, Давор Глишић истакао је да је циљ манифестације промоција културног стваралаштва и културног живота Градишке.”С друге стране манифестација има и одређену симболику и тежину  јер се организује у знак сјећања на доктора Борислава Шокчевича који је оставио неизбрисив траг у културном и друштвеном животу Градишке“, рекао је Глишић.

Предсједник Удружења ликовних умјетника Градишке, Милован Чикић, рекао је да су овакве манифестације значајне и за умјетнике, јер је то прилика за размјену искустава, али и дружење.

„Ово је и један вид едуковања јер умјетници који се окупе на оваквим манифестацијама имају различите начине сликања и током дружења разговарамо о  умјетности и дружимо се”, истакао је Чикић.

Манифестација Атеље на отвореном „Др Борислав Шокчевић“, дио је „Градишког љета“, а биће отворена и сутра, 21.јуна од 12 часова.