МЕЂУНАРОДНО ДРУЖЕЊЕ “СВИ СМО МИ ДИО ВАС” ОКУПИЛО ДЈЕЦУ ИЗ 107 ГРАДОВА

Post Date: 13/05/2019

МЕЂУНАРОДНО ДРУЖЕЊЕ “СВИ СМО МИ ДИО ВАС” ОКУПИЛО ДЈЕЦУ ИЗ 107 ГРАДОВА

На излетишту у Доњим Подградцима одржано је Друго дводневно међународно дружење дјеце и омладине са потешкоћама у развоју под називом ”Сви смо ми дио вас”, у организацији Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима из Градишке.

Предсједник Удружења Драгослав Шиник рекао је да је ово дружење посјетило 2.400 дјеце и омладине из 107 градова свих република бивше Југославије.

Он је навео да су, уз помоћ Градске управе, бројних донатора и грађана, за сву дјецу и њихове родитеље обезбиједили смјештај и храну. Омогућено је и да сви други садржаји буду бесплатни за све посјетиоце поменутог дружења. Шиник је нагласио да је циљ да се покаже да не постоје разлике када су дјеца са посебним потребама у питању, да исто живе и они и њихови родитељи у Градишци, Тузли, Сарајеву, Београду и другим мјестима.

Предсједник Скупштине града Градишка Миленко Павловић истакао је задовољство што се једно овакво дружење одржава баш у Градишци и рекао да Град подржава сва удружења која окупљају дјецу са посебним потребама што ће чинити и убудуће.

”Ово је прилика да се за Градишку чује у цијелој регији, а можда и шире, захваљујући прије свега организаторима и хуманим људима”, нагласио је Павловић.

Предсједник Савјета за рад са особама са инвалидитетом градоначелника града Ниша Јордан Ивановић рекао је да ово дружење представља најбољи начин инклузије дјеце са посебним потребама и додао да је из Ниша у Градишку стигло 50-ро дјеце у пратњи родитеља.

Током дводневног дружења за дјецу је обезбијеђен богат кутурни и умјетнички програм, спортски садржаји те вожње кочијама и моторима.

У ресторану „Крчма код Лукића“ у Доњим Подградцима одржан је и семинар на тему подршке у становању дјеце са сметњама у развоју и примјери запошљавања лица са инвалидитетом.
Другог дана дружења, 12. маја у храму у Горњим Подградцима, служен је молебан за оздрављење.