ZAVRŠENE EDUKACIJE IZ PROGRAMSKIH JEZIKA JAVA I PYTHON

Post Date: 06/06/2022

ZAVRŠENE EDUKACIJE IZ PROGRAMSKIH JEZIKA JAVA I PYTHON

U okviru implementacije projekta „Razvoj kroz digitalne inovativne habove u Gradišci, Daruvaru, Lipiku i Kotoru“, završene su edukacije iz programskih jezika JAVA i PHYTON.

Polaznici su u protekla dva mjeseca redovno prisustvovali edukacijama koje su se sprovodile u novootvorenom HUB 078 u sklopu Razvojne agencije Gradiška – RAGA. Edukacije su se održavale svakim radnim danom u poslijepodnevnim terminima. Svu IT opremu koja je nabavljena kroz ovaj projekat polaznici su koristili potpuno besplatno. Takođe, sve edukacije su bile besplatne za polaznike a sve sa ciljem unaprijedjenja preduzetničke IT infrastrukture u Gradišci.

Nakon uspješno završene edukacije i to za 10 polaznika iz programskog jezika JAVA, polaznici su dobili vaučere za polaganje sertifikata, isto tako uspješno je 8 polaznika završilo edukaciju iz Programskog jezika PYTHON. Edukaciju su sprovodili stručnjaci iz IT kompanije “Lanaco” d.o.o. Banja Luka.

Polaznici su izrazili zadovoljstvo organizacijom edukacija kao i cijelog projekta. Pružena je prilika mnogim mladim ljudima da polaganjem ovih sertifikata budu konkurentniji na tržištu rada i postanu korisnici HUB-a 078.

Polaznici programskog jezika PYTHON

Podsjećamo da je projekat “„Razvoj kroz digitalne inovativne habove u Gradišci, Daruvaru, Lipiku i Kotoru“ finansiran od strane Evropske unije kroz program prekogranične saradnje Interreg IPA CBC HR-BA-ME2014-2020. Projekat je započeo 01.08.2020 godine i traje do 31.07.2022 godine.

Polaznici programskog jezika JAVA