Završna konferencija projekta „Development through Digital Innovative HUBs in Gradiška, Daruvar, Lipik and Kotor“

Post Date: 29/07/2022

Završna konferencija projekta „Development through Digital Innovative HUBs in Gradiška, Daruvar, Lipik and Kotor“

U petak 29.07.2022. kod projektnog partnera grad Daruvar (Republika Hrvatska) predstavnici Gradske uprave grada Gradiška kao vodeći partneri na projektu „Razvoj kroz Digitalne Inovativne HUB-ove u Gradišci, Daruvaru, Lipiku i Kotoru“, prisustvovali su završnoj konferenciji projekta.

Cilj projekta je doprinijeti održivom i konkuretnom ekonosmkom i tehnološkom razvoju, stvaranjem efikasnog i djelotvornog poslovnog okruženja zasnovanog na inovacijama, novim tehnologijama, ICT rješenjima u prekogranničnom projektnom području (Gradiška, Daruvar, Lipik i Kotor). Takođe, doprinosi i jačanju socijalnog ekonomskog i teritorijalnog razvoja programskog područja primjenom zajedničkih aktivnosti na polju jačanja konkurentnosti i poslovnog okruženja.

Glavni rezultati su ostvareni kroz uspostavljanje Digitalnih inovativnih HUB-ova U Gradišci, Daruvaru, Lipiku i Kotoru, razvijena je zajednička platforma za obrazovanje, Nabavljena IT oprema i promovisan je cijeli projekat.

Projekat je finansiran od strane Evropske unije kroz Program prekogranične saradnje Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Implementacija projekta započela je 01.08.2022. i trajal je do 31.07.2022. godine. Na ovom projektu Grad Gradiška je vodeći partner a projektni partneri na projektu su Grad Daruvar, Grad Lipik i Opština Kotor. Ukupna vrijednost projekta je 1.487.795, 35 EUR od čega gradu Gradiška pripada budžet od 290.530,96 EUR. Evropska unija je obezbjedila 85% sredstava, dok je preostalih 15% obaveza partnera.