ZAPOČETE EDUKACIJE IZ PROGRAMSKIH JEZIKA JAVA I PYTHON

Post Date: 29/04/2022

ZAPOČETE EDUKACIJE IZ PROGRAMSKIH JEZIKA JAVA I PYTHON

Od četvrtog aprila Gradska uprava grada Gradiška, posredstvom projekta Development through DIHs, započela je sa realizacijom besplatnih sertifikovanih IT edukacija iz programskih jezika Java i Python. Edukacije su namjenjene za one koji su prepoznali široke mogućnosti za odličnu zaradu u najperspektivnijoj oblasti današnjice.

Sertifikovane edukacije, koje se realizuju kroz dva odvojena programa (Java i Python) za 20 polaznika, održavaju se u moderno opremljenim prostorijama novootvorenog HUB-a Gradiška, dok je za sprovođenje edukacija angažovana firma “LANACO” iz Banjaluke.

Cilj edukuacija je da se polaznicima  omogući da usvajanjem praktičnih vještina u kratkom vremenskom roku savladaju osnove najpopularnijih programskih jezika u IT svijetu.

Po završetku besplatne sertifikovane edukacije za programski jezik Java, polaznici će dobiti ORACLE vaučer za pristup zvaničnom ispitu Java SE 8 Programmee, dok će polaznici besplatne sertifikovane edukacije za programski jezik Python dobiti PCA vaučer za pristup zvaničnom ispitu.

Edukacija iz programskih jezika Java i Python je jedna od aktivnosti koja se sprovodi u okviru projekta Development through DIHs, čiji je opšti cilj da doprinese održivom i konkurentnom ekonomskom i tehnološkom razvoju, stvaranjem efikasnog i djelotvornog poslovnog okruženja zasnovanog na inovacijama, novim tehnologijama, ICT rješenjima u prekograničnom projektnom području (Gradiška, Daruvar, Lipik i Kotor).

Projekat se sufinansira sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije, a partneri na projektu su Grad Gradiška, koji je ujedno i vodeći aplilkant, Grad Daruvar, Grad Lipik i Opština Kotor.