ODRŽAN ŠESTI SASTANAK ZAJEDNIČKOG PROJEKTNOG TIMA

Post Date: 29/10/2021

ODRŽAN ŠESTI SASTANAK ZAJEDNIČKOG PROJEKTNOG TIMA

Vodeći partner Grad Gradiška organizova je 6 po redu radni sastanak zajedničkog projektnog tima na implementaciji projekta “Development through DIHs” koji zajedno sprovodi sa projektnim partnerima iz Daruvara, Lipika (HR) i Kotora (ME).

Sastanak je održan putem “e-paltforme za edukacije”. E-platforma za edukacije je zajednička platforma svih partnera koja je dobijena ovim projektom i koja će u budućnosti služiti za “online” edukacije svih budućih Digitalnih inovativnih HUB-ova. Zajednička “e-platforma za edukacije” namjenjena je svim zainteresovanim stranama i freelancer-ima i mladim ljudima koji žele da pokrenu StartUp. Osnovni cilj “e-platforme za edukacije “ je da putem raznih edukacija poveže sve zainteresovane strane, freelancer-e i buduće mlade ljude koji žele da pokrenu StartUp u cijelom projektnom području.

Projekat se finansira sredstvima Evropske Unije, odnosno putem Programa prekogranične saradnje Interreg IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Implementacija projekta započeta je 01.08.2020 godine i trajaće do 31.07.2022 godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.487.795,35 EUR od čega gradu Gradiška pripada budžet od 290.530,96 EUR. Evropska Unija obezbjedila je 85% sredstava. dok je preostalih 15% obaveza partnera.