Training for DIH staff and PAB members

Post Date: 02/12/2020

Training for DIH staff and PAB members

U okviru projekta „Razvoj kroz digitalne inovativne habove u Gradišci, Daruvaru, Lipiku i Kotoru, dana 28.11.2020. godine u prostorijama Razvojne agnecije Gradiška, održana je prva  od ukupno 4 edukacije pod nazivom „Edukacija za DIH osoblje i članove Savjetodavnog odbora“, koja ujedno predstavlja jednu od aktivnosti pomenutog projekta.

Cilj edukacije je da se polaznici upoznaju sa osnovama preduzetništva, ekosistemima za podršku preduzetništvu u BiH i regiji, sticanju osnovnih znanja o konceptu poslovnih inkubatora i DIH-ova, te da ovladaju tehnikama strateškog planiranja i unaprijeđenju vještine planiranja i razvoja Akcionog plana održivosti DIH-ova.

Edukaciji je prisustvovalo 6 polaznika, 4 zaposlenika Razvojne agnecije Gradiška i 2 člana Savjetodavnog odbora projekta.

U uvodnom dijelu edukacije prisutne je pozdravio direktor Razvojne agencije Gradiška, g. Bogdan Vicanović i istakao zadovoljstvo što  Razvojna agencija Gradiška učestvuje u ovom projektu gdje će  zaposlenici Razvojne agencije ovladati tehnikama strateškog planiranja, a samim tim i biti u mogućnosti da zajednički kreiraju budući Akcioni plan DIH-a kojim će i upravljati.

Projekat se finansira sredstvima Evropske Unije, putem Programa prekogranične saradnje Interreg IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Vodeći partner na ovom projketu je Grad Gradiška, a sprovodi se u saradnji sa partnerima Grad Daruvar i grad Lipik iz Hrvatske i Opština Kotor iz Crne Gore. Trajanje projekta je 24 mjeseca a ukupna vrijednost projekta je 1.487,795.35 EUR.  Evroska Unija je obezbijedila 85%  sredstava, dok je preostalih 15 % učešće partnera.