ПРЕДСТАВНИЦИ ЦРКВИ И ВЈЕРСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Post Date: 27/12/2021

ПРЕДСТАВНИЦИ ЦРКВИ И ВЈЕРСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Град Градишка наставља традицију мултиетничке локалне управе која његује сарадњу представника цркви и вјерске заједнице на подручју Градишке, истакао је градоначелник Зоран Аџић на данашњем традиционалном пријему представника цркви и вјерске заједнице и додао да је управо та различитост искориштена као додатна снага у циљу развоја Градишке и бољег живота свих њених грађана.
Имамо добру сарадњу са представницима вјерских конфесија и настојимо да у складу са својим могућностима подржавамо њихове пројекте“, нагласио је градоначелник и додао да је опредјељење Градске управе да се та сарадња и разумјевање наставе и у наредном периоду.
Архијерејски намјесник градишки протојереј ставрофор Гојко Слијепчевић захвалио се Градској управи на разумјевању и доброј сарадњи и додао да свакодневно раде на унапређењу те сарадње.
Радујем се што смо данас овдје заједно на крају године. Ми смо упућени једни на друге, да сарађујемо уз разумјевање, толеранцију и узајамну љубав“, истакао је архијерејски намјесник градишки протојереј ставрофор Гојко Слијепчевић.
Главни имам Меџлиса Исламске вјерске заједнице у Градишци Зејнил Латифовић рекао је да је данашњи пријем потврда добре сарадње и додао да су односи вјерских заједница са градском управом на завидном нивоу.
Управитељ жупе у Градишци и Долини, Предраг Ивандић оцијенио је да је сарадња католичке цркве и Градске управе али и других вјерских заједница на подручју Градишке добра и изразио наду да ће та сарадња бити још боља.