НАЧЕЛНИК АЏИЋ ДАРОВАО ИВОНУ ОЖЕГОВИЋ, ПРВОРОЂЕНУ БЕБУ У 2019. ГОДИНИ

Post Date: 03/01/2019

НАЧЕЛНИК АЏИЋ ДАРОВАО ИВОНУ ОЖЕГОВИЋ, ПРВОРОЂЕНУ БЕБУ У 2019. ГОДИНИ

Начелник општине Градишка Зоран Аџић са сарадницима посјетио је данас породилиште ЈЗУ „Опште болнице“ Градишка и том приликом даровао Ивону Ожеговић, прворођену бебу у овој години. Начелник је дјевојчици, која је рођена 1. јануара, пожелио пуно здравља, среће и успјеха.

Начелник Аџић је рекао да ће у овој години за подршку пронаталитетне политике на подручју општине бити издвојено преко 70.000 КМ, за разлику од 2018. године када је издвојено близу 60.000 КМ. „Наведена средства намјењена су за издвајања за поклон честитке чији је износ прошле године са 100 КМ повећан на 150 КМ, за суфинансирање вантјелесне оплодње, подршку вишечланим породицама и друге мјере“, рекао је начелник општине.

Породиља Дијана Лучар захвалила је начелнику општине на посјети и даривању Ивоне која је, како каже, треће дијете у породици. Ивона има браћу седмогодишњег Константина и петогодишњег Гаврила. Дијана је додала да ће се можда одлучити да роди и четврто дјете јер је, како каже, Републици Српској потребно што више дјеце.

Директор ЈЗУ „Општа болница“ Градишка Мирко Манојловић рекао је да је у 2018. години број порода порастао за 10 одсто, а према ријечима начелника Гинеколошко-акушерског одјела Дејана Гвоздена у првим данима 2019. године рођено је 9 беба.

У 2018. години у ЈЗУ „Општа болница“ Градишка рођено је 586 беба, од којих су 283 уписане у Матичну књигу рођених чији родитељи имају пребивалиште у Градишци.