ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ СТУДЕНАТА

Post Date: 17/02/2020

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ СТУДЕНАТА

У Градској управи у суботу, 15. фебруара, потписани су Уговори о стипендирању студената са простора града Градишка за академску 2019/2020. годину.

Начелник Службе градоначелника града Градишка Горан Суботић рекао је да су уговоре  о стипендирању потписала  153 студента и да је из буџета  за стипендирање издвојено  240.000 КМ.

„Износ мјесечне стипендије је 120 КМ и биће додјељен у периоду од 10 мјесеци“, истакао је Суботић.

Он је додао да Градска управа већ традиционално издваја новчана средства за унапријеђење статуса студената и да ће и убудуће  бити окренута улагању у образовање и младе јер су они гарант опстанка на простору Градишке и Републике Српске.

Суботић је нагласио да су стипендије додјељене на основу просјека оцјена, студентима из социјалних категорија, носиоцима вукове дипломе и дјеци ратних војних инвалида од прве до четврте категорије.

Он је навео да постоје средства резерве у износу од 5 одсто од 240.000 КМ те да су она  намјењена за појединачне случајеве који се односе на  стање тешке материјалне ситуације појединих студената, израду студентских радова и  студентска путовања.

Корисница стипендије Наташа Бабић, студент треће године Правног факултета у Бања Луци, другу годину за редом користи ову стипендију.

Она је рекла  да је и ове године остварила право на основу просјека оцјена  и да јој је ова стипендија веома значајна јер је то доказ да се труд и рад цијени и уважава.

Судент треће године психологије Николина Јојиновић која је остварила право на стипендију трећу годину за редом рекла је да стипендија има велики значај за њу.