ОДРЖАНА „КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА 2024.“

Post Date: 09/07/2024

ОДРЖАНА „КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА 2024.“

У организацији Министарства породице, омладине и спорта и Града Градишка, уз медијско покровитељство Радио телевизије Градишка, у Културном центру Градишка уприличена је традиционална манифестација „Конференција беба 2024“, која је окупила 76 беба рођених од 28. јуна прошле до 28. јуна ове године, те њихову браћу и сестре и бројне пријатеље ове манифестације.

Награду за најстарију бебу добио је Виктор Арсенић, рођен 10. јула прошле године. Титулу најмлађе бебе понијела је Адријана Ђумић, рођена 27. јуна ове године. На Конференцији су ове године награђене три бебе са највише браће и сестара: Маша Усеиновић, Никола Лукић и Адријан Дедић, а ријеч је о породицама које имају по шесторо дјеце. Такође награде су добиле и бебе рођене на Видовдан, Милица Старчевић и Лазар Боснић.

Начелник Службе градоначелника града Градишка Драгутин Ковачевић рекао је да је ово једна од најзначајних манифестација за наш град и посвећена је подизању свијести о рађању и одговорном родитељству о чему и Влада и све локалне управе Републике Српске треба да воде рачуна.

Он је подсјетио да Град Градишка, осим пронаталитетних мјера, улаже много у вртићке смјештајне капацитете, подржава основно и средње образовање дјеце, али и ради на стварању повољног пословног амбијента, отварању нових радних мјеста, односно стварања услова за бољи живот дјеце и њихових родитеља.

Такође се осврнуо и на активности које се предузимају на пољу пронаталитетне политике као што је једнократна новчана помоћ за вантјелесну оплодњу, поклон честитка за новорођено дијете и за прворођену бебу у новој години.

 

Генерални спонзор манифестације је Комунално предузеће „Водовод“ , а новчане награде за бебе из вишечланих породица обезбједило је КП „Градска чистоћа“. Захваљујући и другим бројним спонзорима и пријатељима Конференције беба подијељено је много новчаних и робних награда.

И овогодишња манифестација у Културном центру одржана је под слоганом „Љепша Српска-бројнија Српска“, а организован је и програм у којем су учествовали малишани из ЈПУ “Лепа Радић”.