УПРИЛИЧЕН ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРИЈЕМ УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ И ВУКОВАЦА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

Post Date: 13/06/2024

УПРИЛИЧЕН ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРИЈЕМ УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ И ВУКОВАЦА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

У Културном центру Градишка данас је градоначелник Зоран Аџић организовао пријем за 29 носилаца Вукове дипломе и 12 ученика генерације основних и средњих школа у Градишци, у школској 2023/2024. години.

Овим поводом, градоначелник је ученицима упутио срдачне честитке за постигнуте резултате, те изразио захвалност на уложеном труду и залагању, уз додјелу пригодних поклона. Градоначелник је нагласио да Градишка има један од најорганизованијих образовних система, те да Градска управа улаже значајна средства у стварање услова за што квалитетнији васпитно-образовни процес, од предшколског васпитања до средњих школа.

„Из градског Буџета, по разним основама, у образовање инвестирамо око 4.600.000 КМ годишње“, рекао је градоначелник, додајући да се средства издвајају за материјалне трошкове средњих школа, превоз ученика, стипендије, награђивање најуспјешнијих васпитача, наставника, професора и ученика основних и средњих школа. Он је поручио да Град настоји обезбиједити што квалитетније образовање јер ће то бити у корист нашој омладини, а у повратној спрези, и у корист развоја Градишке и Републике Српске.

Катарина Чубрило, ученик генерације ЈУ „Гимназија“ Градишка, школовање ће наставити у Бечу, гдје планира студирати физику, док Аљоша Благојевић, ученик генерације ЈУ „Техничка школа“ Градишка планира упис на Електротехнички факултет у Новом Саду.