ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА SMART РЈЕШЕЊА МТЕЛ КОМПАНИЈЕ ЗА ПОСЛОВНЕ СУБЈЕКТЕ У ГРАДИШЦИ

Post Date: 06/06/2024

ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА SMART РЈЕШЕЊА МТЕЛ КОМПАНИЈЕ ЗА ПОСЛОВНЕ СУБЈЕКТЕ У ГРАДИШЦИ

У организацији Градске управе Градишка и компаније МТЕЛ данас су у Културном центру Градишка презентоване иновативне услуге, тзв. SMART – паметна рјешења ове компаније.

Промоцији МТЕЛ-ових услуга, присуствовали су представници јавних институција, установа и предузећа, те привредних и пословних субјеката са подручја града.

Међу бројним услугама, овом приликом представљена су SMART рјешења у области становања и станоградње. Ове услуге омогућавају власницима станова потпуни надзор и управљање уређајима у свом дому када се налазе изван њега. Такође, грађевинским фирмама нуде инсталирање додатних напредних услуга на постојеће.

Концепт паметног града, SMART CITY, односи се на побољшање квалитета јавних услуга, смањење трошкова и потрошње ресурса, паметну расвјету, паркинг, мјерење квалитета ваздуха и буке, те управљање отпадом.

Такође су представљене могућности МТЕЛ-ове медијске IPTV платформе, те дигитална рјешења за пословне дјелатности, пољопривреду, као и низ напредних опција у циљу заштите пословних података.

Градоначелник града Градишке Зоран Аџић поручио је да је Градска управа Градишка још раније закорачила у свијет дигитализације својих административних услуга и да је намјера да прати савремене токове, како би се унаприједиле јавне услуге и омогућило ефикасније привредно пословање.

Такође је додао да жели да се путем дигиталних платформи, становништву понуде савремене дигиталне могућности од којих ће имати бенефите у свом пословању и свакодневном функционисању.

Градоначеник је подсјетио и да су неке од платформи које је МТЕЛ данас промовисао, попут дигиталног управљања пољопривредном производњом, у Градишци већ представљене и да се од савремених дигиталних рјешења не треба бјежати, већ сагледати њихове предности и инкорпорирати их у своје пословaње.

Извршни директор за продају у компанији МТЕЛ Милосав Парезановић рекао је да компанија МТЕЛ организује презентације у најважнијим срединама у БиХ, презентујући најновије услуге, сервисе и пројекте у овом и наредном периоду.

Такође је додао да са Градском управом Градишке, која је препозната као лидер  у дигитализацији у БиХ, и њеним јавним предузећима, остварује успјешну сарадњу.

Једно од тих предузећа је КП „Водовод“. Директор Сандро Зеничанин похвалио је сарадњу са МТЕЛ-ом, са којим је реализован пилот пројекат дигиталног очитавања водомјера код крајњих корисника и рекао да су данашња рјешења показала да се може више унаприједити сектор пословања, посебно у сегменту заштите података предузећа и корисника.

Слађана Тепавац директор Дома здравља Градишка оцијенила је да је презентација била веома интересантна, и да су многа од понуђених рјешења компаније МТЕЛ корисна за пословање јавних установа.