УПРИЛИЧЕН ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ И ИГРАЧИЦЕ КОШАРКАШКОГ КЛУБА „ЛИДЕР“ ГРАДИШКА

Post Date: 11/04/2024

УПРИЛИЧЕН ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ И ИГРАЧИЦЕ КОШАРКАШКОГ КЛУБА „ЛИДЕР“ ГРАДИШКА

Градоначелник Градишке Зоран Аџић данас је у просторијама Града Градишка организовао пријем за представнике и играчице Кошаркашког клуба „Лидер“ поводом освајања шампионске титуле на финалном турниру Републике Српске.

Тим поводом градоначелник Зоран Аџић упутио је честитке тренеру клуба Огњенки Јовичић и младим играчицама на успјеху, те уручивши им сет лопти, пожелио да наставе успјешно тренирати и постизати добре резултате.

Према његовим ријечима освојена титула резултат је преданог рада тренера и младих кошаркашица, које су примјер и мотивација младим људима.

„Оне су, што је још већи понос, одговорни и одлични ђаци у својим школама, а у разговору су откриле да имају и озбиљне планове у даљем школовању“, истакао је градоначелник Аџић.

Градоначелник је нагласио да су труд и рад младих људи, одговорних тренера и педагога, подршка локалних власти  и постојање услова за тренирање и рад спортиста услов за успјех.

Тренер клуба Огњенка Јовичић рекла је да је титула производ свих досадашњих тренинга и догађаја. „Имамо добру генерацију која се својим великим радом изборила за шампионску титулу. То су дјевојчице које тренирају и такмиче се годинама, вриједне су, добре пријатељице и ван терена, што се осјетило у игри нашег тима током цијеле сезоне“, нагласила је Јовичић и изразила захвалност градоначелнику Аџићу и Градској управи на подршци као и свима који су их подржали током такмичења.

Кошаркашки клуб „Лидер“ налази се међу 75 спортских организација и колектива за које се из градског буџета годишње издвоји око 540 000 КМ.

Пионирке Кошаркашког клуба „Лидер освојиле су титулу шампиона Републике Српске  на финалном турниру одржаном у Градишци, док је селекција млађих пионирки освојила друго мјесто. За најбољу играчицу првенства Републике Српске за пионирке, проглашена је Емилиа Јовичић.