OДРЖАНА ИЗЛОЖБА ЛИКОВНОГ СТВАРАЛАШТВА

Post Date: 15/04/2024

OДРЖАНА ИЗЛОЖБА ЛИКОВНОГ СТВАРАЛАШТВА

У оквиру програма обиљежавања Дана града и Дана побједе над фашизмом одржан је први догађај Изложба радова и додјела награда најуспјешнијим учесницима Конкурса из области ликовног стваралаштва, који је организовао Завичајни музеј Градишка у сарадњи са Градском управом.

Изложба ученичких радова и полазника вртића је представљена на Свјетски дан умјетности, који се обиљежава 15. априла.

На овогодишњи Конкурс ликовног стваралаштва ученика основних и средњих школа, те предшколских установа са подручја Градишке пријавило се 160 учесника. „Ликовни кустос Александар Обреновић није имао лак задатак да међу мноштвом квалитетних радова изабере најбоље“, рекао је директор Завичајног музеја Бојан Вујчић.

Отварање изложбе ликовног стваралаштва озваничио је начелник Службе градоначелника града Градишка Драгутин Ковачевић.  Током обраћања је нагласио да је велики број пристиглих радова на Конкурс показао да дјеца имају изражено интересовање и таленат, те је неопходно стварати прилике у којима могу исказивати своја умијећа. Такође је најавио разноврстан програм поводом обиљежавања Дана града, у коме ће централна манифестација бити Академија. На овој свечаности биће додијељене награде и признања заслужним појединцима и колективима за протеклу годину.

Рад Зарије Радић из  ЈПУ „Лепа Радић“ Градишка је проглашен најбољим у категорији предшколског узраста.  У категорији основних школа од првог до петог разреда, прва награда је припала Саши Баришићу из ОШ “Данило Борковић”, док је рад Иване Баришић, такође из ове школе, изабран за најбољи у категорији основних  школа од шестог до деветог разреда.  У категорији ликовних радова ученика средњих школа најуспјешнија је била Андреа Бабић из градишке Гимназије. Овим постигнућем, Андреа је стекла право учешћа на предстојећој манифестацији „Атеље на отвореном  др Борислав Шокчевић“, који ће бити одржан 7. и 8. јуна у Градишци.