ОБАВЈЕШТЕЊЕ – КРОЗ EU4AGRI ПРОЈЕКАТ ОБНОВЉЕНА СТОЧНА ПИЈАЦА У НОВОЈ ТОПОЛИ

Post Date: 18/03/2024

ОБАВЈЕШТЕЊЕ – КРОЗ EU4AGRI ПРОЈЕКАТ ОБНОВЉЕНА СТОЧНА ПИЈАЦА У НОВОЈ ТОПОЛИ

На подручју града Градишке продаја пољопривредних призвода и живе стоке одијала се на сточним пијацама у Градишци и Новој Тополи. Обзиром да се локација сточне пијаце у Градишци због развоја дијела града нашла у непосредној близини стамбених и привредних објеката одлучено је да се продаја пољопривредних производа и живих животиња на подручју града Градишке убудуће обавља на сточној пијаци у Новој Тополи, која је реновирана кроз пројекат EU4AGRI, који финансира Европска унија. EU4AGRI је четверогодишња иницијатива (2020-2024), с циљем модернизације пољопривредног и прехрамбеног сектора, отварања нових и задржавања постојећих радних мјеста, те подршке опоравку од кризе изазване вирусом COVID-19 у Босни и Херцеговини.
Продаја пољопривредних производа и живе стоке на сточној пијаци у Новој Тополи почеће од 20.03.2024. године и ОДВИЈАЋЕ СЕ СРИЈЕДОМ, а радно вријеме сточне пијаце биће од 4 до 8 часова у љетњем периоду и од 5 до 9 часова у зимском периоду. Остале одредбе везане за рад сточне пијаце биће регулисане Пијачним редом и Правилником о раду сточне пијаце.
Овим путем користимо још једном прилику да скренемо пажњу пољопривредним произвођачима да се строго придржавају радног времена сточне пијаце које ће контролисати органи јавног реда, Комунална полиција и ветеринарска инспекција.