ПОМОЋНИК МИНИСТРА ФИНАНСИЈА СУЗАНА ШАЛИЋ У ПОСЈЕТИ ГРАДУ ГРАДИШКА

Post Date: 14/03/2024

ПОМОЋНИК МИНИСТРА ФИНАНСИЈА СУЗАНА ШАЛИЋ У ПОСЈЕТИ ГРАДУ ГРАДИШКА

Данас је у просторијама Градске управе града Градишка одржан састанак помоћника министра финансија у Влади Републике Српске Сузане Шалић и градоначелника Градишке Зорана Аџића са сарадницима везано за конкурисање за средства Саудијског развојног фонда.
На састанку је закључено да ће Градишка конкурисати на шест пројеката и то из области саобраћајне инфраструктуре, заштите животне средине, водоснабдијевања у Лијевчу пољу и Поткозарју, области културе, туризма и дигитализације локалне управе.
Помоћник министра финансија Сузана Шалић, истакла је да је Градишка као локална заједница примјер како треба поступати према иностраним фондовима и према средствима из буџета када су у питању инфраструктурни пројекти.
„Град Градишка је показао изузетно интересовање за средства овог фонда и изашао са шест конкретних пројеката који су спремни за имплементацију. Приоритет су пројекти који имају сву потребну техничку документацију“, навела је помоћница министра финансија Сузана Шалић и додала да Градишка има добро организоване пројектне тимове.
Она је подсјетила да је Влада Републике Српске након састанка са премијером Владе и предсједником Републике Српске у фебруару позвала све локалне заједнице, министарства и јавне установе како би им презентовала могућности сарадње са Саудијским развојним фондом на великим инфраструктурним пројектима од општег значаја за локалне заједнице и Републику Српску.
Градоначелник Зоран Аџић навео је да је Град Градишка од 2017. године уложио огромна средства у израду пројектно-техничке документације, рјешавање имовинско-правних односа и издавање грађевинских дозвола за многе инфрструктурне пројекте у различитим областима.
„Град Градишка има више пројеката које смо сврстали у шест група и које ћемо аплицирати према Влади Републике Српске. Надамо се да ћемо добити подршку министарства, Владе и предсједника и да ћемо на задовољство наших грађана и привредника реализовати капиталне пројекте за даљњи развој локалне управе“, рекао је градоначелник Зоран Аџић.
Градоначелник се захвалио представницима министарства, Влади, премијеру и предсједнику Републике Српске који су имали разумијевања у претходном периоду, усмјеравали и подржавали Град Градишку у изради стратешких докумената и пројектне документације.
Према ријечима помоћнице министра финансија Сузане Шалић у наредном периоду очекује се потписивање споразума са Саудијским развојним фондом, а  позиви би у континуитету требали бити отворени два пута годишње.