ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ СТУДЕНАТА ЗА АКАДЕМСКУ 2023/2024. ГОДИНУ

Post Date: 05/02/2024

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ СТУДЕНАТА ЗА АКАДЕМСКУ 2023/2024. ГОДИНУ

У просторијама Града Градишке у суботу 3. фебруара градоначелник Градишке Зоран Аџић потписао је уговоре о стипендирању са студентима који су остварили право на стипендије из градског буџета за академску 2023/2024. годину.

Градска управа Градишка ће у 2024. години стипендирати 137 студената из више категорија: студенти са просјеком оцјена 8 и више, по основу социјалног статуса, студенти који су дјеца без једног или оба родитеља, дјеца ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, студенти са инвалидитетом и студенти прве године факултета који су носиоци Вукове дипломе из средње школе.

Градоначелник Зоран Аџић је навео да ће за стипендирање студената у 2024. години бити издвојено 220.000 КМ, те да је Град Градишка опредјељен да улаже у образовање и ученика и студената.

„Сваке године се додјељује одређен број студентских стипендија. Ове године имамо 137 студената и у односу на прошлу годину то је за 27 студената више“, рекао је градоначелник. Он је нагласио да Град Градишка значајна средства улаже у образовање, око 600.000 КМ за потребе средњих школа, за адаптацију објеката и кабинета, осавремењивање наставних процеса и увођење занимања неопходних привреди. У том дијелу градоначелник је подсјетио да су створени услови да студенти обављају праксу у предузећима на подручју Градишке, како би поред теоретског, стекли практично знање, изразивши наду да ће управо та стечена знања примјенити на подручју Градишке.

Студент прве године Електротехничког факултета у Бањалуци Ана Предојевић, изразила је задовољство што се рад и залагање студената вреднује. „Ова стипендија је нама студентима значајна финансијска помоћ али и додатна мотивација за даљи рад и напредак у учењу“, навела је Ана Предојевић.

Студент четврте године сликарства на Академији умјетности у Бањалуци Бојана Дакић, истакла је да трећу годину остварује право на стипендирање на основу просјека оцјена. „Стипендија јако пуно значи као додатна мотивација и подстрек за раљи рад“, рекла је Бојана Дакић.

Градишким студентима, који су остварили право на стипендирање, биће исплаћено десет стипендија у току 2024. године у износу од 150 КМ.