ГРАДОНАЧЕЛНИК РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА РАДНИКА „Нове ДИПО“ ГОРЊИ ПОДГРАДЦИ

Post Date: 02/02/2024

ГРАДОНАЧЕЛНИК РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА РАДНИКА „Нове ДИПО“ ГОРЊИ ПОДГРАДЦИ

У Градској управи Града Градишка данас је градоначелник Зоран Аџић примио раднике „Нова ДИПО“ Горњи Подградци и предсједника Савјета Мјесне заједнице Горњи Подградци поводом најављених отказа и обуставе рада овог предузећа.

Радници „Нова ДИПО“ из Горњих Подградаца, који су 31. јануара ступили у штрајк и протесте због, горе поменутих разлога, блокираће 17. фебруара регионални пут Подградци-Мраковица уколико се не удовољи њиховим захтјевима да им се исплате двије заостале плате, уплате доприноси који појединим радницима нису уплаћени пет година и не пронађе начин за покретање производње у овом најстаријем дрвопрерађивачком предузећу у БиХ.

Градоначелник Зоран Аџић је рекао да је интерес и опредјељење Града Градишка да дрвна индустрија у Горњим Подградцима не смије да стане. Он је истакао да се, иако је дрвна индустрија у приватном власништву, не смије дозволити њено гашење, те да су већ упућени дописи представницима Владе Републике Српске да се покушају изнаћи могућности за рјешавање овог проблема. Градоначелник је поручио да је рјешавање овог проблема у интересу радника, Мјесне заједнице, Града Градишка и Републике Српске.

Радници су захвалили градоначелнику на жељи да се пронађе рјешење њихових проблема и покретање производње, те потврдили да су поднијели кривичну пријаву против директора Вељка Беука.