ОБИЉЕЖЕН ДАН БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ И ДАН БОРАЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Post Date: 14/02/2024

ОБИЉЕЖЕН ДАН БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ И ДАН БОРАЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Поводом Дана Борачке организације Рeпублике Српске и Дана бораца Републике Српске, на Централном спомен-обиљежју погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата служен је помен и положено је цвијеће погинулим борцима нашег града.
Предсједник Предсједништва Борачке организације града Градишка Радомир Мајданац, истакао је да републичка Борачка организација обиљежава 31 годину постојања, дајући немјерљив допринос рјешавању проблема борачких категорија. Он је подсјетио да је Градска борачка организација један је од иницијатора увођења мјесечног борачког додатка за све борачке категорије и увећања породичних и личних инвалиднина. Мајданац је изразио задовољство сарадњом са Градском управом која, по његовим ријечима, издваја значајна средства у циљу подршке борачкој популацији.
У 2024. години издвајања из градског Буџета Градишке су повећана за 11 одсто и износе око 540.000 КМ. „Сматрамо да подршка мора бити још значајнија и наша настојања иду у правцу да помогнемо породицама погинулих бораца и другим борачким категоријама да лакше превазилазе постојећу ситуацију“, рекао је градоначелник Зоран Аџић. Градоначелник је нагласио да је наша обавеза да се сјећамо свих жртава које су дале своје животе за слободу и упоредо развијамо Републику Српску, најсветију творевину у новијој историји српског народа.
У протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату животе је положило више од 23 000 бораца Војске и полиције Српске, међу њима и 613 бораца из Градишке.