СВЕТОСАВСКИ ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ВАСПИТНО-ОБРАЗОВНИХ УСТАНОВА

Post Date: 26/01/2024

СВЕТОСАВСКИ ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ВАСПИТНО-ОБРАЗОВНИХ УСТАНОВА

Већ традиционално, поводом празника Светог Саве који је обиљежава и као школска слава, градоначелник Зоран Аџић организовао је пријем за представнике васпитно-образовних установа са подручја града Градишка. Пријему су присуствовали руководиоци и најуспјешнији ученици седам основних школа, три средње школе, Основне музичке школе „Бранко Смиљанић“, те представници Предшколске установе „Лепа Радић“.

Градоначелник Зоран Аџић захвалио је директорима и просвјетним радницима на преданом раду и настојању да ученицима пренесу знања и искуства која ће им помоћи да се оспособе и формирају у одговорне личности спремне у будућности преузети обављање одговорних послова на подручју Градишке и Републике Српске. Овом приликом, градоначелник је основцима и средњошколцима упутио честитке за постигнуте успјехе на свим нивоима такмичења.

„Градска управа је опредијељена да континуирано унапређује услове за квалитетно одвијање васпитно-образовног процеса на подручју града. Из градског буџета годишње се издвајају значајна средства за рад ЈПУ „Лепа Радић“, чији трошкови износе око 3 милиона КМ. У прошлој години је за проширење вртићких капацитета уложено око милион КМ. У току ове године требало би да буду завршени радови на реконструкцији Основне музичке школе „Бранко Смиљанић“, за те намјене обезбијеђено око милион КМ“ истакао је градоначелник Зоран Аџић. Значајна средства издвајају се континуирано и за рад средњих школа. У прошлој години је за санацију крова на Техничкој школи обезбијеђено око 200.000,00 КМ. За стипендирање студената, Градска управа годишње издваја око 220.000,00 КМ, те око 200.000,00 КМ за превоз ученика. „Улагање у образовање је најисплативија инвестиција за будућност“, закључио је градоначелник у обраћању током светосавског пријема.

Поводом празника Светог Саве, 27. јануара 2024. године у Културном центру Градишка са почетком у 19.00 часова, одржаће се Светосавска академија под називом „Свјетлопис“.