ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА ПОД НАЗИВОМ “СВЈЕТЛОПИС”

Post Date: 29/01/2024

 ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА ПОД НАЗИВОМ “СВЈЕТЛОПИС”

У Културном центру Градишка, 27. јануара 2024. године, одржана је Светосавска академија под називом “Свјетлопис”, на којој су седми пут додјељене награде најбољим просвјетним радницима са подручја града Градишка.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић обраћајући се присутнима током Светосавске академије, нагласио је да Градишка на достојанствен начин слави лик и дјело Светог Саве, као симбола исконске духовности, националног идентитета, образовања, просвјете и љубави према ближњима. Он је истакао да славећи Светог Саву стремимо највишим људским и цивилизацијским вриједностима, које су у својој суштини бескрајне и прелазе границе времена. С обзиром да је празник Светог Саве уједно и школска слава, награђени су најбољи просвјетни радници који су, према градоначелниковим ријечима, на најбољи могући начин своје знање, вјештине и креативност усмјерили на општу добробит својих ученика. Он је поручио да ће Градска управа наставити инвестирати у образовање на градском подручју, јер је управо оно наша најзначајнија друштвена инвестиција.

Овим поводом, градоначелник је изразио захвалност свим учесницима академије, посебно професорици Радани Вили Станишљевић, која је говорила Бесједу о Светом Сави.

Већ седму годину, Град је додијелио признања просвјетним радницима и васпитачима који су својим резултатима обиљежили протеклу годину.


За најбољег наставника разредне наставе изабран је Далибор Харамбашић из Основне школе „Козарска дјеца“ Крушкик. За најбољег наставника предметне наставе изабрана је Вања Бабић из Основне школе „Данило Борковић“ Градишка. Најбољи наставник у одјељењу ученика са посебним васпитно образовним потребама је Марија Вејновић из Основној школи „Васа Чубриловић“ Градишка. Награда за најбољег наставника у Основној музичкој школи „Бранко Смиљанић“ уручена је Мирјам Марковић. За најбољег васпитача у ЈПУ „Лепа Радић“ изабрана је Романа Обрадовић Остојић. Најбољи професор у 2023. години је Марко Зец из градишке Гимназије. Признања је уручио градоначелник Градишке Зоран Аџић.

Бесједу о Светом Сави под називом „Свјетлопис“ говорила је професорица Радана Вила Станишљевић, а у програму су учествовали Градски хор „Лира, Градско позориште Градишка, ученици основних и средњих школа, сопран Миња Шукало, уз инструменталну пратњу Николине Вуковић за виолином и Мирослава Вуковића на хармоници.