ПОВОДОМ ДАНА РЕПУБЛИКЕ ОДРЖАН ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

Post Date: 10/01/2024

ПОВОДОМ ДАНА РЕПУБЛИКЕ ОДРЖАН ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

Поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске, 8. јануара 2024. године служен је помен и положени су вијенци и руже на Централно спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић, истакао је да 9. јануар – Дан Републике ничим не угрожава друге народе који живе на територији Републике Српске. „Реторика није усмјерена против икога, напротив, увијек наглашавамо да сви који желе живјети и развијати своје пословне пројекте на простору Градишке и Републике Српске су добродошли“, поручио је градоначелник Зоран Аџић. Овим поводом градоначелник је изразио захвалност свим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата који су учествовали у стварању Републике Српске, те дубоко жаљење према свим борцима који су за тај циљ положили своје животе.

Помену и полагању вијенаца су присуствовали чланови породица погинулих бораца, представници Града Градишка, представници Народне скупштине Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, градске Борачке организације и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, градских удружења проистеклих из посљедњег и Народно-ослободилачког рата, представници градских политичких организација и грађани.

Поред помена у градском парку, за грађане Градишке је послужена рођенданска торта и, у духу традиције и божићних празника, кувано вино. У вечерњим часовима, поводом обиљежавања Дана Републике, на платоу Културног центра Градишка, приређен је концерт градских културно-умјетничких друштава и концерт етно групе „Траг“, а 9. јануара и ватромет у част 32. рођендана Републике Српске.