ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА ПОВОДОМ СМРТИ ВАЛЕНТИНЕ ПЕРИЋ

Post Date: 22/01/2024

ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА ПОВОДОМ СМРТИ ВАЛЕНТИНЕ ПЕРИЋ

У Културном центру Градишка данас је одржана комеморација поводом смрти Валентине Перић, директорице Туристичке организације града Градишка, која је 20. јануара преминула у 50. години у Универзитетском клиничком центру у Бањалуци.

Од изненада и прерано преминуле Валентине Перић опростили су се чланови њене породице, пријатељи, сарадници, представници градских органа власти и установа.

„Оставила је неизбрисив траг  у друштвено-политичком раду Градишке. Била је посвећена и предана свом раду и тиме стекла поштовање својих сарадника. Њена енергичност и посвећеност посебно су били изражени током обављања директорских функција, гдје је дала немјерљив допринос развоју спортских и туристичких капацитета града“, рекао је на комеморацији градоначелник Градишке Зоран Аџић.

Валентина Перић рођена је 26. октобра 1974. године у Шапцу. Основну школу и Гимназију завршила је у Градишци, Вишу школу унутрашњих послова у Бањалуци, а звање дипломираног економисте стекла је на Бањалука колеџу „БЛЦ“.

Осим на позицији директора Туристичке организације, раније је радила на више реферата у Градској управи, а обављала је и функцију директора Јавног предузећа спортски центар „Сервицијум“ Градишка. Активно је учествовала у политичком животу града Градишке, као члан Општинске, а затим и Градске изборне комисије. У свом дугогодишњем политичком ангажману у Савезу независних социјалдемократа, обављала је и функцију техничког секретара Градске организације СНСД Градишка.

Од 2018. године била је оснивач и предсједник Удружења самохраних родитеља „Свјетлост“ Градишка.

Валентина Перић сахрањена је данас на градском гробљу у Брестовчини.