МЗ РОМАНОВЦИ: ОТВОРЕНА НОВОАСФАЛТИРАНА ДИОНИЦА ПУТА

Post Date: 19/10/2023

МЗ РОМАНОВЦИ: ОТВОРЕНА НОВОАСФАЛТИРАНА ДИОНИЦА ПУТА

Данас је у Мјесној заједници Романовци пуштена у употребу новоасфалтирана дионица пута дужине 820 метара.

Градоначелник Зоран Аџић истакао је да је вриједност изведених радова 160.000,00 КМ, те да је овај пројекат финансијски подржан и од стране Републичког секретаријата за расељена лица и миграције. Градоначелник је подсјетио да је циљ свих ових активности што боља повезаност и унапређење услова за рад и останак становника у мјесним заједницама.

Помоћник директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Гојко Јотић, истакао је да ће наведени пут, за који је Секретаријат издвојио 50.000,00 КМ, бити свима од користи и да је ово још један показатељ добре сарадње коју имају са Градском управом Градишка. Он је додао да је Републички секретаријат за расељена лица и миграције у посљедње четири године на подручју Градишке уложио око 8 милиона конвертибилних марака у инфраструктурне пројекте.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Романовци Зоран Девић, истакао је да је овај пут значајан јер спаја два села. Његово мишљење подијелили су и други мјештани, нагласивши да ће пут бити од користи мјештанима Вилуса и Романоваца, за бржи и лакши превоз пољопривредних прозвода, те за одлазак на посао и  у школу.