MZ ROMANOVCI: OTVORENA NOVOASFALTIRANA DIONICA PUTA

Post Date: 19/10/2023

MZ ROMANOVCI: OTVORENA NOVOASFALTIRANA DIONICA PUTA

Danas je u Mjesnoj zajednici Romanovci puštena u upotrebu novoasfaltirana dionica puta dužine 820 metara.

Gradonačelnik Zoran Adžić istakao je da je vrijednost izvedenih radova 160.000,00 KM, te da je ovaj projekat finansijski podržan i od strane Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije. Gradonačelnik je podsjetio da je cilj svih ovih aktivnosti što bolja povezanost i unapređenje uslova za rad i ostanak stanovnika u mjesnim zajednicama.

Pomoćnik direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Gojko Jotić, istakao je da će navedeni put, za koji je Sekretarijat izdvojio 50.000,00 KM, biti svima od koristi i da je ovo još jedan pokazatelj dobre saradnje koju imaju sa Gradskom upravom Gradiška. On je dodao da je Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije u posljednje četiri godine na području Gradiške uložio oko 8 miliona konvertibilnih maraka u infrastrukturne projekte.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Romanovci Zoran Dević, istakao je da je ovaj put značajan jer spaja dva sela. Njegovo mišljenje podijelili su i drugi mještani, naglasivši da će put biti od koristi mještanima Vilusa i Romanovaca, za brži i lakši prevoz poljoprivrednih prozvoda, te za odlazak na posao i  u školu.