ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ И ЦВИЈЕЋЕ ПОВОДОМ ДАНА ПОГИНУЛИХ И НЕСТАЛИХ

Post Date: 14/09/2023

ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ И ЦВИЈЕЋЕ ПОВОДОМ ДАНА ПОГИНУЛИХ И НЕСТАЛИХ

Поводом обиљежавања 15. септембра, Дана погинулих и несталих бораца и цивила Одбрамбено-отаџбинског рата,  служен је парастос и положени вијенци и цвијеће на Централно спомен-обиљежје.

Предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Градишка Драгица Матковић, истакла је да се овај датум обиљежава двадесет година и нагласила да је судбина 1646 бораца Војске Републике Српске и даље непозната. Међу несталим је и 13 бораца из Градишке.

Предсједник Скупштине града Градишка Миленко Павловић навео је да је обавеза свих нас да сачувамо слободу и мир за коју су дати бројни животи. Он је додао да је поражавајуће да данас 28 година након завршетка рата имамо велики број несталих, а посебно је поражавајућа чињеница да се борба за слободу и опстанак и даље води, само на другом пољу, оном институционалном.

Обиљежавању су присуствовале породице погинулих и несталих бораца, представници Удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, Града Градишка и политичких партија.