ПРИЈЕМ ЗА ОДБОЈКАШИЦЕ ЖОК „ГРАДИШКА“

Post Date: 16/05/2023

ПРИЈЕМ ЗА ОДБОЈКАШИЦЕ ЖОК „ГРАДИШКА“

Поводом освајања шампионске титуле Друге одбојкашке лиге Републике Српске и пласмана у Прву лигу Републике Српске, данас је градоначелник Зоран Аџић са сарадницима организовао пријем за одбојкашице и представнике Женског одбојкашког клуба „Градишка“.
Тим поводом градоначелник Зоран Аџић је истакао да је успјех ЖОК „Градишка“ доказ да се улагања у спорт и предан рад у клубу вишеструко исплате.
Градоначелник је чeститао одбојкашицама „Градишке“ на пласману у Прву лигу Републике Српске, те рекао да су након изградње Арене Градишка, у којој градишки клубови имају бесплатне термине за тренинге и утакмице, у посљедње двије године остварени запажени резултати у дворанским спортовима.
Он је нагласио да ће Градска управа и даље улагати значајна средства за спорт и помагати свим клубовима, јер је успјех градишких спортиста најбоља промоција Градишке.
Градоначелник је навео да се из градског буџета годишње за спорт издваја око 520.000 КМ, те да ће због повећаних трошкова за такмичење у Првој лиги издвајања за ЖОК „Градишка“, која сада износе 7.000 КМ, бити увећана.
Капитен ЖОК „Градишка“ Сара Ратковић истакла је да су током сезоне увијек имали 12 подједнако добрих играчица на терену и на клупи, да је атмосфера била на врхунском нивоу и да је резултат тога пласман у Прву лигу.
Она је додала да су у клубу свјесни квалитета Прве лиге, али да вјерују да ће сигурно на крају сезоне бити међу првих пет тимова.
Тренер ЖОК „Градишка“ Златко Самелак је рекао да ће неколико играчица напустити клуб, што због одласка у друге клубове или на студије у веће градове, али да је одбојка у Градишци спорт број један када су дјевојчице у питању и да у омладинским селекцијама клуба увијек има доста младих одбојкашица које могу да одговоре изазову играња у прволигашком друштву.