Projekat Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Gradiška – LEP II: Raspisan konkurs za upis polaznika u program za srednje stručno obrazovanje odraslih, bravar – zavarivač i zavarivač MIG – MAG postupkom

Post Date: 19/04/2023

Projekat Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Gradiška – LEP II: Raspisan konkurs za upis polaznika u program za srednje stručno obrazovanje odraslih, bravar – zavarivač i zavarivač MIG – MAG postupkom

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Gradiška u okviru projekta “Podrška Evropska unija lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg finansira Evropska unija, a sprovodi Međunarodna organizacija rada (MOR) poziva nezaposlene osobe, evidentirane u Zavodu za zapošljavanje Republike Srspke – Biro Gradiška da se prijave za učešće na projektu Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Gradiška.

Glavni cilj projekta je doprinijeti smanjenju broja nezaposlenih lica na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS – filijala Gradiška, povećanjem nivoa znanja i kompetencija nezaposlenih osoba na teritoriji grada Gradiška.

U okviru projekta Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Gradiška, dana 19.04.2023. godine objavljen je konkurs za upis polaznika u Program za srednje stručno obrazovanje odraslih i to za:

 

Struka Program osposobljavanja Broj polaznika Broj časova
Mašinstvo i obrada metala

 

Bravar – zavarivač 24 240 časova
Mašinstvo i obrada metala

 

Zavarivač MIG – MAG postupkom 24 180 časova

 

Sve obuke će biti izvođene po programima osposobljavanja Zavoda za obrazovanje odraslih Republike Srpske, što uključuje teorijski i praktični dio i potpuno su besplatne.

Svi kandidati će dobiti Uvjerenje o stečenom zvanju izdato od strane obrazovne institucije koja je akreditovana za stručno osposobljavanje odraslih.

Vremenski okvir

Programi za stručno osposobljavanje za kandidate će biti organizovane od kraja maja 2023. do najkasnije avgusta 2023. godine u zavisnosti od intenziteta trajanja programa osposobljavanja.

Postupak prijave

Prijava na konkurs i dostava dokumenata će se vršiti od 19.04.2023 godine do 10.05.2023. godine u prostorijama JU Tehničke škole Gradiška od 08,00 do 14,00 časova.

Konkurs  će biti objavljen u Glasu Srpske u srijedu, 19.04.2023. godine i ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti predmet razmatranja.

Odabrani polaznici obuka će biti obaviješteni najkasnije 10 dana nakon zatvaranja poziva.

O terminima i rasporedu provođenja obuka odabrani polaznici će biti naknadno obaviješteni.

Cijeli tekst konkursa možete preuzeti ovdje.

Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.