МИНИСТАР ТРГОВИНЕ И ТУРИЗМА ДЕНИС ШУЛИЋ БОРАВИО У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ГРАДУ ГРАДИШКА

Post Date: 21/03/2023

МИНИСТАР ТРГОВИНЕ И ТУРИЗМА ДЕНИС ШУЛИЋ БОРАВИО У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ГРАДУ ГРАДИШКА

Данас је Градску управу Града Градишка посјетио новоизабрани министар трговине и туризма у Влади Републике Српске Денис Шулић. Основне теме разговора са градоначелником Градишке Зораном Аџићем и његовим сарадницима односиле су се управо на област трговине, као и туризма гдје је као приоритетан циљ у овој области наведена изградња хотела у Градишци и повећање смјештајних капацитета.

„Свјесни смо да имамо шта да понудимо туристима, али да немамо хотела, недовољан смјештајни капацитет. Из Градске управе ћемо имати информацију према Министарству трговине и туризма шта град нуди некоме које је спреман да инвестира у изградњу хотела и настојаћемо да заједно нађемо потенцијалног инвеститора“, рекао је министар трговине и туризма Денис Шулић.

Он је нагласио да ће Министарство подстицајним средствима сигурно подржати изградњу хотела у Градишци, али да сигурно веће бенефите инвеститору већ сада нуди Градска управа, те да би то била исплатива инвестиција с обзиром да само преко Граничног прелаза Градишка годишње пређе око осам милиона људи.

Према министровим ријечима требала би се покренути иницијатива за организовање форума градоначелника и начелника градова и општина које гравитирају према планини Козари, како би се унаприједила туристичка понуда на овој планини, која је због своје историје и љепоте привлачна туристима.

Он је такође истакао да Градишка, због своје географске позиције, има значајно мјесто у унутрашњој и вањској трговини, те нагласио да су на располагању градским властима и иницијативе за унапријеђење ове области.

Министар Шулић је изразио задовољство што је своју прву министарску радну посјету имао у граду у коме живи са породицом, истичући да ће му увијек бити циљ да помогне градским властима у Градишци.

Градоначелник Зоран Аџић је рекао да би изградња хотела била значајна, осим са аспекта туризма, и у погледу привредних активности, с обзиром да је све више инвеститора који долазе у  Градишку да инвестирају у изградњу производних погона.

Он је истакао да Град кроз активности Туристичке организације града Градишка настоји да подстакне власнике пољопривредних газдинстава да се баве сеоским туризмом и да на том плану постоје могућности подршке Градске управе и ресорног министарства. Градоначелник је такође истакао значајну позицију Градишке када је у питању област трговине, која ће према његовим ријечима још више добити на значају након отварања саобраћаја на новом мосту преко ријеке Саве.