50.000 ДОЛАРА ГРАДУ ГРАДИШКА КРОЗ ПРОЈЕКАТ ПИПЛС

Post Date: 14/03/2023

50.000 ДОЛАРА ГРАДУ ГРАДИШКА КРОЗ ПРОЈЕКАТ ПИПЛС

Дана 14.03.2023. године, у Сарајеву, одржана је церемонија додјеле бесповратних средстава најуспјешнијим јединицама локалне самоуправе у оквиру “Пројекта унапређења ефикасности локалних услуга (ПИПЛС) у Босни и Херцеговини”. ПИПЛС пројекат примарно финансира Шведска, а суфинансира и имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у Босни и Херцеговини, у сарадњи са партнерским јединицама локалне самоуправе.

Награђене локалне самоуправе су: Градишка, Бања Лука, Требиње, Теслић, Хан Пијесак, Ново Сарајево, Орашје, Лукавац, Тешањ и Тузла. Одабиру најуспјешнијих јединица локалне самоуправе и пројеката који ће бити подржани у оквиру пројекта претходио је низ активности у циљу унапређења приступа кључним јавним услугама кроз боље управљање имовином и повећање улагања у локалну инфраструктуру.

Награђене локалне самоуправе, међу којима је и Град Градишка, оствариле су могућност добијања бесповратних средстава за реализацију једног од приоритетних инфраструктурних пројеката за унапређење јавних услуга грађанима.

Признања награђеним јединицама локалне самоуправе додијелили су Марио Вигњевић, представник амбасаде Шведске у БиХ, и Stephen Kinloch, замјеник резидентне представнице УНДП-а у БиХ, а признање је испред Града Градишка примио в.д. начелника Одјељења за развој и међународне пројекте Градске управе града Градишка, Дарко Врховац.

Додијељена бесповратна средства за Град Градишку одобрена су за реализацију пројекта „Побољшање доступности јавних услуга на подручју града Градишка“ у оквиру којег ће бити извршена реконструкција дијела саобраћајнице у самом центру града, која повезује остале дјелове града са ЈЗУ „Дом здравља Градишка“ и ЈЗУ „Болница Градишка“.

Реализоване активности и резултати ПИПЛС пројекта представљају подстицај Градској управи града Градишка да унаприједи постојеће праксе доброг управљања и имаће дугорочну корист за све наше грађане.