ЗАВРШЕНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА – ПРИЗНАЊА НАЈИСТАКНУТИЈИМ ПРОСВЈЕТНИМ РАДНИЦИМА

Post Date: 27/01/2023

ЗАВРШЕНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА – ПРИЗНАЊА НАЈИСТАКНУТИЈИМ ПРОСВЈЕТНИМ РАДНИЦИМА

„Славећи Светог Саву, стремимо највишим људским и цивилизацијским вриједностима које морамо преносити младим генерацијама“, поручио је вечерас градоначелник  Градишке Зоран Аџић на традиционалној Светосавској академији у Градишци, на којој су, већ традиционално, додијељена признања најистакнутијим просвјетним радницима за 2022. годину.

За најбољег васпитача у области предшколског васпитања и образовања изабрана је Ружа Ћурић из ЈУ „Лепа Радић“. Најбољи наставник разредне наставе је Жељка Кнежевић из ОШ „Младен Стојановић“ Горњи Подградци. Према одлуци Комисије, најбољи наставник предметне наставе је Ненад Пећо из ОШ „Васа Чубриловић“, док је за најбољег наставника у одјељењу ученика са посебним васпитно-образовним потребама изабрана Дијана Лазић из ОШ „Васа Чубриловић“. Признање за најбољег наставника у ОМШ „Бранко Смиљанић“ уручено је Јовани Кодић. Најбољи професор у 2022. години је Александар Рапаић из Техничке школе.

Бесједу Светом Сави, у програму овогодишње  Светосавска академије, под називом „Безвремено вријеме“, беспријекорно је казивала проф. Радана Вила Станишљевић, аутор програма Академије, који је обогаћен композицијама у извођењу Градског мјешовитог хора „Лира“,  наступом глумаца Градског позоришта Градишка, ученика основних и средњих школа, те ОМШ „Бранко Смиљанић“.