ПОВОДОМ ДАНА РЕПУБЛИКЕ ОДРЖАН ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

Post Date: 10/01/2023

ПОВОДОМ ДАНА РЕПУБЛИКЕ ОДРЖАН ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

Поводом обиљежавања Дана Републике Српске – 9. јануара, служен је помен и положени вијенци и руже на Централно спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата.

Градоначелник Зоран Аџић истакао је да је Дан Републике Српске најважнији дан за српски народ на овим просторима јер он представља испуњење циља да под окриљем своје Републике могу да чувају своју традицију и културу, слободно живе у садашњости и планирају своју будућност, уз уважавање и поштовање различитости.

„Наша обавеза је да се сјетимо свих оних који су уградили своје животе у темеље Републике Српске, њих и њихове породице не смијемо да заборавимо, да им се захвалимо као и свим борцима који су се борили за Републику у којој ће слободно моћи да живе сви њени грађани“, рекао је градоначелник након помена и полагања вијенаца и ружа на Централно спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата у Градишци. Градоначелник је нагласио да Република Српска и Градишка имају своју будућност у којој треба да се развијају у економском, друштвеном и сваком другом смислу.

„Градишка која је на вратима Републике Српске сигурно има додатне предности за свеукупан развој и могућност да младима обезбједи бољу будућност“, нагласио је градоначелник Аџић.

Вијенце и руже на споменик погинулим борцима отаџбинског рата из Градишке положили су чланови породица погинулих,  делегације градских и републичких институција, организација проистеклих из претходних ратова и предствници политичких странака.