ОДРЖАНА ЗАВРШНА КОФЕРЕНЦИЈА ПРОЈЕКТА INNOVANET

Post Date: 16/12/2022

ОДРЖАНА ЗАВРШНА КОФЕРЕНЦИЈА ПРОЈЕКТА INNOVANET

15.децембра 2022. године, одржана је Завршна конференција пројекта iNnovaNet који је Град Градишка у сарадњи са партнерима успјешно реализовао.

Укупна вриједност пројекта износи  1.320.786,21 ЕУР од чега је ЕУ финасирала 85%.

Партнери пројекта били су: Зеничка развојна агенција ЗЕДА (БиХ), ИПНГ-Индустријски парк Нова Градишка (ХР), Иновационо Предузетнички Центар Технополис из Никшића (ЦГ) и Град Градишка (БиХ).

Општи циљ пројекта iNnovaNet је повећање конкурентности малих и средњих предузећа (МСП) у регији, стварањем повољног пословног окружења, развојем инфраструктуре за подршку пословању и побољшањем степена знања садашњих и будућих предузетника, студената и запослених.

Град Градишка и партнери у пројекту презентовали су резултате пројекта iNnovaNet, те најавили активности које ће се реализовати у години која је испред нас.

Током Конференције, одржана је и Панел дискусија на тему: “Значај прекограничног партнерства за развојне процесе образовних установа“. Учесници Панел дискусије били су представници средњих школа које су учествовале у пројекту, и то: „Средња стручна школа“ Никшић, “Гимназија Слободан Шкеровић“ Подгорица, “Техничка школа“ Градишка и “Средња мјешовита школа МЛАДОСТ“ Зеница и “Мјешовита средња индустријска школа“ Зеница.

Био је ово још један успјешно реализован пројекат прекограничне сарадње који је дао одличне резултате. Завршна конференција је окупила све партнере, представнике циљних група и имплементатора на једном мјесту како би представили резултате пројекта и остварене циљеве.

Ова Конференција је била и одлична прилика да се разговара о новим партнерствима и плановима за реализацију нових пројеката.