МЗ БОК ЈАНКОВАЦ: ПУШТЕН У УПОТРЕБУ АСФАЛТИРАНИ ПУТ

Post Date: 06/12/2022

МЗ БОК ЈАНКОВАЦ: ПУШТЕН У УПОТРЕБУ АСФАЛТИРАНИ ПУТ

Данас је у Мјесној заједници Бок Јанковац пуштен у употребу асфалтирани пут на потезу Бок Јанковац – Мачковац у дужини од 1.600 метара. Радови су изведени у оквиру реконструкције путева уз савски насип на подручју Градишке, а вриједност истих је 223.000 КМ.

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић, истакла је да је током реконструкције савског насипа дошло до оштећења појединих путева у неколико мјесних заједница и да је на захтјев Градске управе Градишка, а уз помоћ Владе Републике Српске, Јавно предузеће „Воде Српске“ из средстава инвестиција за 2022. годину,  обезбиједило 1.6 милиона КМ за реконструкцију путева у Бок Јанковцу, Мачковцу, Доњој Долини, Горњој Долини и Новом Селу.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Бок Јанковац, Горан Бјелић истакао је да ће нови асфалт користити свима, посебно мјештанима 20-так кућа који се налазе уз сам пут.

Мјештанин овог дијела насеља Ђорђе Пеулић навео је да су овај пут чекали више од двадесет година  и нагласио да ће највише бити од користи дјеци школског узраста која свакодневно пролазе овом релацијом.