МЗ ЦЕРОВЉАНИ: ПУШТЕН У УПОТРЕБУ АСФАЛТИРАНИ ПУТ У ЗАСЕОКУ УНЧИЦЕ

Post Date: 13/09/2022

МЗ ЦЕРОВЉАНИ: ПУШТЕН У УПОТРЕБУ АСФАЛТИРАНИ ПУТ У ЗАСЕОКУ УНЧИЦЕ

Данас је у Мјесној заједници Церовљани пуштен у употребу асфалтирани пут у засеоку Унчице дужине 900 метара, за чију је изградњу из градског буџета издвојено 116.000 КМ.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекaо је да је ова путна комуникација веома важна за мјештане Церовљана јер их повезује са сусједним мјесним заједницама.

Градоначелник је истакао да је циљ свих инфраструктурних радова у руралним мјесним заједницама да се обезбједе бољи услови за живот и останак младих на селу.

„Желимо да створимо услове да млади остају на селу, да развијају своја пољопривредна газдинства и живе од свог рада. Ово је вриједан народ а на нама је још да обезбједимо и пласман њихових пољопривредних производа. С тим циљем ћемо на наредној Скупштини града донијети одлуку о објављивању конкурса за додјелу 4.500 хектара пољопривредног земљишта за око 240 заинтересованих газдинстава“, навео је градоначелник.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Церовљани Ново Милановић рекао је да су у посљедњих пет година из градског буџета издвојена средства за изградњу и реконструкцију путева у овој мјесној заједници, те да је поменути пут у засеоку Унчице био уништен и да је била потребна потпуна реконструкција.

Учитељица у подручном одјељењу Основне школе „Младен Стојановић“ у Церовљанима Стојанака Мајданац каже да њени ученици и млади желе да у свом селу виде што мању разлику у односу на стандард живота у граду.

Ове године за изгрању око 10 километара асфалтних локалних путева у мјесним заједницама на подручју Градишке из градског буџета издвојено је 1,3 милиона КМ.