ДЕЖУРНЕ ЕКИПЕ САНИРАЈУ ШТЕТЕ ОД НЕВРЕМЕНА

Post Date: 10/09/2022

ДЕЖУРНЕ ЕКИПЕ САНИРАЈУ ШТЕТЕ ОД НЕВРЕМЕНА

Све дежурне службе у Градишци су на терену и санирају штате на јавним објектима које су настале усљед олујног невремена, изјавио је данас градоначелник Градишке Зоран Аџић након сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.

Градоначелник је навео да је под ударом олујног вјетра велики број стабала јуче пао на саобраћајнице, нека и на јавне објекте, да је велика количина кише у кратком периоду изазавала и плављење подрума у неколико објеката, те да је прекинуто снабдијевање електричном енергијом на пет далековода.

Према његовим ријечима, највећа штета је на управној згради радне јединице “Електрокрајине” у Градишци, гдје је вјетар потпуно раскрио кров.

Градоначелник је нагласио да су радници овог предузећа одмах приступили санацији, али и отклањању кварова на електро-мрежи.

Он је додао да је дошло и до квара на телефонској линији и да дежурни број за пријаву кварова на електро-мрежи није у функцији, те позвао грађане да кварове пријаве да бројеве дежурних служби 121, 122 и 123.

“Све расположиве службе Цивилне заштите, вастрогасне јединице, `Градске чистоће`, `Водовода`, јуче су одмах изашле на терен и успјеле да колико-толико санирају штету. На сједници Штаба је договорено да се обиђу сви објекти и прије свега да се санирају објекти код социјално угрожених породица, те да се без чекања започне са поправком кровава и осталих оштећења на јавним објектима”, рекао је градоначелник новинарима.

Он је нагласио да су ангжоване и екипе Шумског газдинаства Градишка које треба да у току дана са јавних површина уклоне сва поломљена стабла, а након тога да “Градска чистоћа” очисти терен.

“Ватрогасна јединица ће бити читав дан на терену, као и радници `Водовода` који ће дјеловати уколико има потребе за испумпавањем воде из подрума. Сви су максимално ангажовани, а циљ је да у току дана нормализујемо стање на терену”, рекао је градоначелник.

Он је додао да је претходно чишћење 27 километара канализационе колекторске мреже на подручју града спријечило плављење већег броја подрумских просторија, као што је то било ранијих година, те захвалио и предузећу “Воде Српске” што је у пуну функцију ставило црпну станицу “Кеј” и раде на чишћењу каналске мреже .